Πασίγνωστη μάρκα αυτοκίνητων ανακαλεί 44.000 αυτοκίνητα!

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκπέμπουν ψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα!

Πασίγνωστη μάρκα πανάκριβων αυτοκινήτων ανακαλεί 44.000 μοντέλα από τα αυτοκίνητά της καθώς εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα από το επιτρεπόμενο όριο!

Στην ανάκληση τουλάχιστον 44.000 οχημάτων από την Μ.Βρετανία αποφάσισε να προχωρήσει η Jaguar Land Rover την Τετάρτη.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων αποσύρει προσωρινά τα συγκεκριμένα οχήματα από την κυκλοφορία για επισκευές, αφού οι ρυθμιστικές αρχές διαπίστωσαν ότι δέκα μοντέλα εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα από το επιτρεπόμενο όριο. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εκδόσεις Discovery Sport, Discovery, Range Rover Sport, Velar και Evoque καθώς και τα Jaguar XE, XF, F-Pace, E-Pace και F-Type.

Πασίγνωστη μάρκα αυτοκινήτων ανακαλεί αυτοκίνητα

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πραγματοποιήσει δωρεάν τις επισκευές στα μοντέλα, που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2016 και του 2019.

Η εταιρεία δήλωσε σε δήλωσή της αναφέρει: «Τα επηρεαζόμενα οχήματα δεν επιτυγχάνουν με συνέπεια τα αναμενόμενα επίπεδα εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια των δοκιμών συμμόρφωσης παραγωγής (CoP) και ως εκ τούτου διορθώνονται για να εξασφαλιστεί η σωστή επίδοση CO2 επιτυχώς. Οι τροποποιήσεις θα γίνουν δωρεάν και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πελάτης κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών».

Χαμός στην αγορά: Ανακαλούνται άρον άρον από την αγορά ΙΧ που οδηγούν χιλιάδες Έλληνες!

Πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών Mercedes-Benz GLC και C – Class (ΚΣ 253 και 205) για ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου Audio 20.

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων MERCEDES-BENZ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης επιβατικών Mercedes-Benz GLC και C – Class (ΚΣ 253 και 205).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 452 οχήματα, παραγωγής ετών 2017 – 2018. Στα εμπλεκόμενα οχήματα διαπιστώθηκε ότι το λογισμικό του εγκεφάλου Audio 20 δεν πληροί τις προδιαγραφές. Λόγω εσφαλμένης επεξεργασίας των σημάτων, ενδέχεται να μην εμφανίζεται σωστά η κατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, που προβάλλεται στην κεντρική κονσόλα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα μπορεί να ενημερωθεί ο οδηγός σωστά για την πραγματική κατάσταση ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού και, κατά συνέπεια, να αντιδράσει κατάλληλα σε πιθανή εσφαλμένη αναγνώριση κατειλημμένου καθίσματος. Εξαιτίας αυτού θα μπορούσε να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού για τον συνοδηγό σε περίπτωση ατυχήματος.

Αυτοκίνητα ανακαλούνται

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό του εγκεφάλου Audio 20, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

athensmagazine

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

Leave a Reply